Zbog loše ocjene majka učenika pretukla nastavnicu u osnovnoj školi

Zbog loše ocjene majka učenika pretukla nastavnicu u osnovnoj školi


Danas je došlo do incidenta u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” na Novom Beogradu, kada je majka učenika petog razreda fizički napala nastavnicu biologije zbog ocjene koju je njenom djetetu zaključila. Prema izvještaju svjedoka, napad se dogodio tokom drugog časa, kada je majka nezadovoljna ocjenom došla u školu tražeći objašnjenje od nastavnice.

Nastavnica je, kako je opisano, pokušala objasniti majci da dijete nije ostvarilo prosjek za ocjenu tri, te je pozvala majku u svoj kabinet da to pokaže u elektronskom dnevniku.

Međutim, situacija je eskalirala kada je majka burno reagirala na objašnjenje o sabiranju ocjena iz oba polugodišta. Ona je napala nastavnicu, povukla je za kosu, oborila na pod i udarala njenu glavu o pod, uz prijetnje da će je ubiti.

Ostali zaposleni i učenici su bili uznemireni zbog brutalnosti napada, dok je nastavnica uspjela pozvati policiju dok je bila izolirana u svom kabinetu, iako ju je buka velikog odmora sprječavala da se čuje. Policija je stigla na poziv i privela majku.

Povrijeđena nastavnica je prevezena u Zemunsku bolnicu, gdje su joj dijagnosticirane povrede grudnog koša i vrata, te joj je stavljena kragna radi stabilizacije. Također, zbog incidenta je obustavljena nastava, a učenici su pušteni kućama.

Ovo nije prvi slučaj nasilja prema nastavnicima u školama u posljednje vrijeme. Ovo je samo jedan od više napada koji su se dogodili u proteklim mjesecima, što stvara osjećaj nesigurnosti među prosvjetnim radnicima.

Direktorica škole je reagovala na incident porukom roditeljima, pozivajući na miran skup ispred škole kako bi se izrazila podrška nastavnicima i osudilo nasilje koje je dovelo do ovog dramatičnog događaja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija