Zavod zdravstvenog osiguranja KS finansira prenatalne testove sa milion KM

Zavod zdravstvenog osiguranja KS finansira prenatalne testove sa milion KM


Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je prvi put izdvojio milion KM za sufinansiranje neinvazivnog prenatalnog testiranja, što predstavlja važan korak u unapređenju zdravstvene zaštite trudnica iz rizičnih kategorija.

Direktor Zavoda, Muamer Kosovac, istakao je da je ova mjera namijenjena pružanju bolje zdravstvene zaštite trudnicama i budućim majkama.

Sufinansiranje će pokrivati 90% stvarnih troškova testiranja, do maksimalno 1.250,00 KM po zahtjevu, a detalji o kriterijima su dostupni na web stranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Postupak ostvarivanja prava na sufinansiranje zahtijeva podnošenje zahtjeva uz potrebnu dokumentaciju kao što su nalaz ljekara specijaliste, originalna plaćena faktura, te vjenčani list ili odgovarajući dokaz za vanbračne partnere.

Zavod je posvećen daljnjem unapređenju zdravstvenih usluga i brizi za zdravlje svojih osiguranika, te nastavlja s aktivnostima u tom smjeru u saradnji s Ministarstvom zdravstva Kantona Sarajevo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija