Zdravstveni radnici u Sarajevu izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu jednokratne pomoći

Zdravstveni radnici u Sarajevu izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu jednokratne pomoći


Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju, zahtijevajući od Vlade KS isplatu jednokratne pomoći u iznosu od 2.520 KM.

Protestna šetnja će započeti u 11:00 sati ispred zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, a završit će ispred zgrade Vlade KS.

Senad Sadiković, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS, izjavio je za Klix.ba da će šetnja trajati do 13:00 sati, te da su dobili odobrenje od Ministarstva saobraćaja KS i MUP-a KS.

“Naš zahtjev je isplata jednokratne novčane pomoći u iznosu od 2.520 KM. Također želimo skrenuti pažnju Vladi FBiH na problem odlaska kadra iz javnih zdravstvenih ustanova,” rekao je Sadiković.

Sindikat traži da Zavod zdravstvenog osiguranja prebaci potrebna sredstva za sve radnike u zdravstvu i da im se isplati navedena pomoć, u skladu s uredbom Vlade FBiH.

“Tražimo da se poništi Odluka Vlade KS, koja je donesena mimo odluke Vlade FBiH, prema kojoj ustanove koje imaju akumulirana sredstva pomoć ne mogu isplatiti bez saglasnosti Vlade KS,” naglasio je Sadiković.

Protestnoj šetnji će prisustvovati 100 učesnika, uključujući članove Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu i predstavnike ostalih sindikata koji predstavljaju zdravstvene radnike u Kantonu Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija