Produžen pritvor Noi Tvalabeishviliju (41), osumnjičen je za krađu dva miliona maraka

Produžen pritvor Noi Tvalabeishviliju (41), osumnjičen je za krađu dva miliona maraka


Državljaninu Gruzije Noi Tvalabeishviliju (41), osumnjičenom za učešće u krađi dva miliona maraka od vlasnice mjenjačnice J.Š. iz Banjaluke, produžen je pritvor za još dva mjeseca.

Tvalabeishvili je osumnjičen da je u sastavu kriminalnog udruženja, koje je činilo još 11 njegovih sunarodnika, počinio krivično djelo teške krađe, javlja ATV.

Krađa se dogodila 14. maja u 16.22 časova u dvorištu kuće u ulici Relje Kneževića u Banjaluci kada su tri nepoznata lopova iz ruku J.Š. oteli torbu s novcem u iznosu od oko dva miliona maraka.

U sudu navode da je pritvor produžen do 15. avgusta ove godine ili nove odluke suda.

”Pritvor je produžen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, te iz razloga postojanja vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri do petnaest godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo uznemirenju javnosti”, navode u sudu.

Podsjetimo, PU Banjaluka je identifikovala još 11 državljana Gruzije za koje se sumnja da su učestvovali u planiranju i izvršenju krađe dva miliona maraka.

Tvalabeishvili je imao ulogu organizatora kriminalne grupe, trojica su izvršioci krađe u Banjaluci, dok su ostali učestvovali u organizaciji i pripremi krađe. Osumnjičeni su nakon krađe promijenili tri automobila i sa ukradenim novcem pobjegli u Doboj. Tu su unajmili taksi koji ih je odvezao u Istočno Sarajevo, gdje su takođe unajmili stan na dan. Međutim, kada je policija došla do stana oni su već umakli i za njima se i dalje traga.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija