Sarajevo je konačno dočekalo: Dezinsekcija protiv žohara počinje večeras

Sarajevo je konačno dočekalo: Dezinsekcija protiv žohara počinje večeras


Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo najavio je početak dezinsekcije u općinama Centar i Stari Grad, kao odgovor na sve veću najezdu žohara u ovim dijelovima grada.

Prema Ministarstvu zdravstva KS, dezinsekcija će se provoditi od 19. do 22. juna, u noćnim satima kada je frekvencija kretanja stanovništva i turista minimalna.

Dezinsekcija će obuhvatiti područje od Vijećnice do Koševskog potoka, a provodit će je stručni timovi Zavoda za javno zdravstvo KS. Aktivnosti će uključivati detaljno tretiranje propisnim sredstvima, s posebnim fokusom na kritične tačke gdje je primijećena veća prisutnost žohara.

“Šest dana nakon prve faze, izvršit će se provjera i kontrola lokacija, uz potencijalne korektivne mjere. Nakon tri sedmice, provest će se i faza II, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, navedeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Stanari brojnih sarajevskih ulica, uključujući Mula Mustafe Bašeskije, izrazili su zabrinutost zbog povećane prisutnosti žohara. Mnogi su se žalili da sredstva za dezinsekciju koja sami koriste nisu dovoljno učinkovita te apeliraju na nadležne da hitno djeluju kako bi se spriječila eskalacija problema.

“Žohari su posvuda. Špricamo raznim sredstvima, ali to nije dovoljno jer se oni neprestano vraćaju s ulice. Molimo nadležne da odmah poduzmu dezinsekciju prije nego što situacija eskalira u katastrofu”, kazala je stanarka jedne od pogođenih ulica.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija