Foto: Arhiv/Radiosarajevo
Čanak kritikuje Dodika: Kakvo razdruživanje? RS postoji samo ako postoji BiH

Čanak kritikuje Dodika: Kakvo razdruživanje? RS postoji samo ako postoji BiH


Nenad Čanak, nekadašnji predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, gostovao je na FACE TV-u, gdje je iznio oštre kritike na račun ‘Svesrpskog sabora’ održanog u Beogradu 8. juna. Čanak je oštro osudio ovaj događaj, nazivajući ga lažnim i kancerogenim.

“Svesrpski sabor je laž, kancer! To nije bio svesrpski sabor – to je skupština istomišljenika Dobrice Ćosića,” istakao je Čanak.

Govoreći o prijetnjama iz entiteta Republike Srpske koje su uslijedile nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Čanak je kazao da su te prijetnje dio šireg plana kojeg vodi ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Ništa se nije promijenilo, a ništa nisam ni očekivao! Čitavu halabuku oko tzv. razdruživanja vodi Putin! Zato se Dodik i sastaje s njim! Raspiruje se priča o ‘srpskom svetu’! Trenutno svjedočimo puzajućoj destrukciji Balkana,” izjavio je Čanak.

Komentirajući izjavu američkog ambasadora Michaela Murphyja da BiH ide pogrešnim smjerom, Čanak je naglasio da, iako ne vjeruje u izbijanje rata, konflikti su mogući.

“Smjer je u unutrašnjoj nestabilnosti! Ne vjerujem u rat, ali konflikti su mogući! Najplašljivija divljač na svijetu je kapital! BiH se ni nakon rata ne može konstituirati kao funkcionalna država! Ovo je Dodikistan! Kakvo razdruživanje? S kim ste se udružili?! Da biste se razdružili – morate se prvo udružiti! Dodik se kocka! Tzv. RS je na teritoriji BiH,” naglasio je Čanak.

Čanak je završio svoje izlaganje jasnom porukom:

“Republika Srpska postoji samo ako postoji Bosna i Hercegovina. Svako razdruživanje bez prethodnog udruživanja je apsurd i predstavlja opasan politički kockarski potez.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija