www.oskamenica.com
Bivša direktorica škole u Bihaću osuđena zbog zloupotrebe položaja

Bivša direktorica škole u Bihaću osuđena zbog zloupotrebe položaja


Kantonalni sud u Bihaću odbacio je žalbu Elvire Mušić (50), bivše vršiteljice dužnosti direktorice Osnovne škole “Kamenica” Bihać, te potvrdio presudu Općinskog suda u Bihaću.

Presuda uključuje kaznu zatvora od 6 mjeseci.

Mušić je osuđena za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja. Pored zatvorske kazne, izrečena joj je i sigurnosna mjera zabrane obavljanja rukovodećih funkcija u obrazovnim ustanovama na period od 3 godine, računajući od dana pravosnažnosti presude.

Vrijeme provedeno u zatvoru neće biti uračunato u trajanje ove zabrane.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona dokazalo je da je Mušić, u periodu od 28. oktobra 2019. do 24. aprila 2020. godine, kao vršiteljica dužnosti direktorice JU Osnovna škola “Kamenica” Bihać, svjesno prekoračila svoja ovlaštenja.

Bez prethodnog obavještenja i odobrenja školskog odbora te bez provođenja propisane procedure, zaključila je više ugovora o radu sa članom svoje uže porodice, čime je pribavila nezakonitu korist u vidu zasnivanja radnog odnosa na određeno vrijeme.

Ovom pravosnažnom presudom, predmet je zaključen i stranke nemaju pravo na žalbu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija