Zvaničnik koji veliča Mladića također bio sa kadetima Srbije u Prijedoru

Zvaničnik koji veliča Mladića također bio sa kadetima Srbije u Prijedoru


Među kadetima Vojne akademije iz Beograda, koji su jučer defilovali Prijedorom, bio je i Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vlade Srbije.

Ambasada Srbije je 5. jula najavila Ministarstvu vanjskih poslova BiH dolazak “predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije” u Bosnu i Hercegovinu, ali nije precizirala tačan broj posjetitelja.

U dopisu se navodi da će studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda posjetiti Bratunac, Prijedor i Kozaru, bez spominjanja defilea, već samo obilježavanje godišnjice Bitke na Kozari.

Antić, koji će ostati u BiH do 10. jula 2024. godine, poznat je po veličanju presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. On je 24. juna ove godine ponovno imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odlukom premijera Srbije Miloša Vučevića.

Rođen u Vranju, Antić je služio vojni rok u Prizrenu i ima čin rezervnog oficira Vojske Srbije. Bio je gradonačelnik Vranja, a od 2018. radi kao državni sekretar.

Antić je poznat po dugogodišnjem veličanju Ratka Mladića. Kada je aktivistica Aida Ćorović 2021. godine privedena zbog gađanja murala Mladića jajima, Antić je objavio sliku Mladića uz opskurnu pjesmu. Njegove objave često veličaju zločinca Mladića, a u nedavnom govoru na Dugoj njivi kod Modriče, povodom obilježavanja 32 godine od akcije “Koridor” tzv. VRS, izjavio je da RS i Srbija trebaju njegovati značajne datume iz historije.

“Ovo je dan kada obilježavamo proboj koridora, koji je aorta RS. Danas se sjećamo naših hrabrih, slavnih sinova koji su položili život u temelje Srpske,” rekao je Antić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija