Detalji pucnjave i ranjavanja tri osobe: Komšije se posvađale, ranjeni članovi dvije porodice

Detalji pucnjave i ranjavanja tri osobe: Komšije se posvađale, ranjeni članovi dvije porodice


Muškarac čiji su inicijali M.K. iz Obudovca u općini Šamac uhapšen je nakon što su tri lica ranjena u pucnjavi u tom naselju, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Nakon verbalne prepirke više lica, sinoć u 20.30 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja i tom prilikom su tri lica ranjena, dodaje se u saopćenju.

Lice M.K. uhapšeno je na teritoriji Brčko distrikta, po zahtjevu bijeljinske policije i predato je u nadležnost Policijskoj stanici Šamac.

Kako piše ATV, komšijska netrpeljivost između dvije porodice motiv je sukoba koji je sinoć rezultirao pucnjavom u kojoj su ranjene tri osobe.

U pucnjavi su ranjeni Marko A. i njegov punac, a zbog sumnje da je pucao uhapšen je njihov komšija Marko K. U sukobu je povrijeđen i Markov otac Milenko K. koji je tokom obračuna sam sebe ranio.

Prema nezvaničnim informacijama, Marko A. je zadobio teške povrede i nakon ukazane pomoći prevezen je na liječenje u Univerzitetki klinički centar Republike Srpske i nije životno ugrožen. Njegov punac i Milenko K. su lakše povrijeđeni.

Pucnjava se dogodila sinoć oko 20.30 časova ispred kuće Marka i Milenka K. u Obudovcu. Nezvanično saznajemo da su Marko A. i njegov punac nepozvani došli na imanje komšija. Zbog narušenih odnosa odmah je došlo do svađe i razmjene teških riječi, a zatim i pucnjave.

U toku su uviđaj i pretresi na više lokacija, prikupljaju se dokazi i informacije s ciljem utvrđivanja relavatnih činjenica i okolnosti i rasvjetljavanja i dokumentovanja događaja.

Sve mjere i radnje policijski službenici preduzimaju pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija