Tužilaštvo BiH priznalo da cure informacije: Galić je imao dojavu o akciji!

Tužilaštvo BiH priznalo da cure informacije: Galić je imao dojavu o akciji!


Zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Zoran Galić, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku nakon što je dobio informaciju da će biti uhapšen, potvrdilo je Tužilaštvo BiH.

Galić je osumnjičen za primanje mita, zloupotrebu položaja i ovlaštenja dok je bio direktor Granične policije BiH.

Prema informacijama iz Tužilaštva BiH, nepoznata osoba iz institucija uključenih u istragu obavijestila je Galića o planiranim mjerama protiv njega, što predstavlja krivično djelo povrede tajnosti postupka. Tužilaštvo će u saradnji sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima sprovesti istragu kako bi identifikovalo i procesuiralo odgovorno lice.

Nakon što je dobio informacije, Galić je jučer popodne ilegalno prešao granicu i pobjegao u Hrvatsku, gdje se trenutno nalazi.

Pored Galića, uhapšeni su i pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje Blagoje Milović i državljanin BiH i Hrvatske Ivica Bago zbog sumnje u organizovani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotrebu položaja i druga krivična djela.

Tužilaštvo BiH provodi ovu istragu u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i SIPA-om, uz direktnu podršku EUROPOL-a. Istraga korupcije visokog nivoa se nastavlja.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija