Općina Centar uvodi elektronsko plaćanje taksi i online aplikaciju za izvode iz matičnih knjiga

Općina Centar uvodi elektronsko plaćanje taksi i online aplikaciju za izvode iz matičnih knjiga


Općina Centar Sarajevo je uvela elektronsko plaćanje administrativnih taksi i omogućila online apliciranje za izvode iz matičnih knjiga, čime je postala prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja je implementirala ovakav sistem.

Ovaj korak je dio šire strategije digitalne transformacije i modernizacije javne uprave s ciljem povećanja efikasnosti pružanja usluga građanima.

Ugovor o implementaciji sistema potpisan je 10. jula 2024. godine u prostorijama Općine Centar. Ugovor su potpisali načelnik Srđan Mandić, predstavnici UniCredit banke i kompanije Monri Payments d.o.o. Ovaj potez omogućit će građanima općine Centar brže i jednostavnije plaćanje administrativnih taksi i pristupanje izvodima iz matičnih knjiga.

Implementacijom ovog sistema, građani će moći koristiti različite online platne metode bez potrebe za čekanjem u redovima. Sistem pruža transparentnost i efikasno praćenje transakcija, što olakšava upravljanje finansijskim tokovima.

Pored elektronskog plaćanja, građanima će biti omogućeno i online apliciranje za izvode iz matičnih knjiga, kao što su rodni list, državljanstvo, smrtni list i vjenčani list. Dokumenti će im biti dostavljeni na kućnu adresu, čime se dodatno olakšava proces dobivanja potrebne dokumentacije.

Ovaj korak predstavlja značajan iskorak u modernizaciji javne uprave i povećanju zadovoljstva korisnika usluga Općine Centar, pokazujući predanost unapređenju lokalne administracije kroz digitalne tehnologije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija