Vatrogasci ne mogu požar staviti pod kontrolu već 24 sata

Vatrogasci ne mogu požar staviti pod kontrolu već 24 sata


Duže od 24 sata vatrogasci ne mogu staviti pod nadzor požar nedaleko Mostara u kojemu je u četvrtak temperatura dosegla 40 stepeni a a zbog dužeg sušnog razdoblja prijeti redukcija opskrbe vodom u više hercegovačkih sredina.

“Kuće još uvijek nisu ugrožene. Jedna ekipa se nalazi kod kuća, jedna kod benzinske pumpe. To su dva lokaliteta koja se brane kako se ne bi dogodila katastrofa. Druge ekipe rade na tome da sačuvaju požarnu liniju. S jedne je strane požarna linija stabilizirana. Druga požarna linija je ogromna”, najnovije su informacije mostarskih vatrogasaca o požaru na Kozicama.

Četiri ekipe vatrogasaca bore se s požarom koji je izbio u srijedu u jutarnjim satima. Naime, požar je još uvijek aktivan, proširio se i na područje Miljkovića te je zahvatio i lokalitet Troskoti.

Pomoć je stigla i od mještana te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Polog. Vatrogascima u gašenju otežava konfiguracija terena ali iznimno velike vrućine.

Požar na brdu kod Mostara i dalje neugasiv, vatrogasci se bore s nepristupačnim terenom

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija