Sirijcu sude zbog pokušaja likvidacije mladića porijeklom iz BiH

Sirijcu sude zbog pokušaja likvidacije mladića porijeklom iz BiH


U Regionalnom sudu u Beču počelo je suđenje 19-godišnjem državljaninu Sirije koji je optužen za napad nožem na 21-godišnjeg Austrijanca bh. porijekla. Napad se dogodio u bečkom kvartu Favoriten, gdje već duže vrijeme traje sukob između Sirijaca, Avganistanaca i Čečena.

Kako se moglo čuti danas u sudnici, mladić porijeklom iz BiH je žrtva koja je pokazala nevjerovatnu građansku hrabrost jer je pokušao da odbrani mladu ženu od Sirijca.

Naime, ovaj mladić, rođen u Beču, ali koji, kako mediji prenose, vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine, bio je u društvu kada je vidio Sirijca kako prijeti jednoj mladoj ženi, nazivajući je pogrdnim imenima.

On je pokazao nevjerovatnu hrabrost i intervenisao kako bi odbranio djevojku. Tada dolazi do sukoba sa Sirijcem, koji je, inače, od bh. mladića mislio da je Čečen. Izvadio je nož sa oštricom dugom 37 cm, za koji neki kažu da je, zapravo, mačeta.

On je ranio žrtvu koja je počela da bježi. Ali, Sirijac ga je ubrzo sustigao, oborio na zemlju i šutirao. Zatim ga je opet povrijedio nožem. Odmah je intervenisala policija, a život mladića porijeklom iz BiH nije bio ugrožen niti u jednom momentu.

Optuženi Sirijac je na suđenju negirao napad, tvrdeći da je njegov sunarodnik preuzeo nož od njega i izvršio napad na žrtvu. Također se suočava s optužbom za pljačku prijetnjom mačetom, koju je izvršio samo nekoliko dana prije navedenog napada.

Sudski postupak će dalje razmotriti sve dokaze i svjedočanstva kako bi se utvrdila odgovornost optuženog. Ako bude proglašen krivim, mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu do 20 godina.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija