Igman d.d. Konjic: Prihodi veći od 130 miliona KM u prvih sedam mjeseci 2024.

Igman d.d. Konjic: Prihodi veći od 130 miliona KM u prvih sedam mjeseci 2024.


Kompanija IGMAN d.d. Konjic ostvarila je izuzetne poslovne rezultate u prvih sedam mjeseci 2024. godine, s prihodima većim od 130 miliona KM.

Ovi rezultati potvrđuju da će IGMAN i ove godine ostati lider u namjenskoj industriji Bosne i Hercegovine.

U prvih šest mjeseci 2024. godine, IGMAN je proizveo i prodao municiju u vrijednosti od 91 milion KM, dok je dodatni izvoz do kraja jula planiran na 40 miliona KM.

Menadžment kompanije pažljivo prati nove trendove u razvoju municije malog kalibra, odgovarajući na zahtjeve vojnog i komercijalnog tržišta, te kontinuirano jača svoju poziciju na globalnom tržištu odbrambene industrije.

“IGMAN” ravnopravno učestvuje na međunarodnim tenderima s drugim proizvođačima, a njihove proizvode kupuju oružane, policijske i specijalne snage zemalja koje nisu pod sankcijama ili embargom. Trenutno najveća izvozna tržišta uključuju SAD, Egipat, Saudijsku Arabiju, Tursku, Irak i Maleziju.

Ovi poslovni rezultati još jednom potvrđuju odgovorno poslovanje i važnu ulogu “IGMAN-a” u privrednom razvoju Bosne i Hercegovine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija