Novaković Bursać prisustvovala sjednici Doma naroda bez legitimiteta, Vuković izostao

Novaković Bursać prisustvovala sjednici Doma naroda bez legitimiteta, Vuković izostao


Iako od danas više nema legitimitet kao peti delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Snježana Novaković Bursać prisustvovala je današnjoj hitnoj sjednici ovog zakonodavnog tijela.

Današnjom objavom u Službenom glasniku BiH, Nenad Vuković iz PDP-a postao je zvanično peti delegat iz Republike Srpske, ali Vuković se nije pojavio na sjednici.

Na hitnoj sjednici Doma naroda PS BiH raspravljalo se o budžetu institucija naše zemlje, kao i o zahtjevima za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i Zakona o javnim nabavkama po hitnom postupku.

Iako od trenutka objave CIK-ove odluke u Službenom glasniku BiH nije imala pravo, Novaković Bursać je glasala prilikom prve tačke dnevnog reda o usvajanju Zapisnika 4. hitne sjednice Doma naroda.

Nakon toga, napustila je sjednicu prije glasanja za razmatranje zakona po hitnoj proceduri, ali se vratila nakon glasanja.

Objavljivanje odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH znači da Nenad Vuković ima legitimitet da prisustvuje današnjoj sjednici Doma naroda PS BiH kao peti delegat u Klubu Srba, dok Novaković Bursać više nema to pravo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija