Foto: Bljesak
Pijani Ljubušak (43) udarao policajca (24) šakom u glavu i razbio mu telefon

Pijani Ljubušak (43) udarao policajca (24) šakom u glavu i razbio mu telefon


Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje po nalogu dežurnog tužitelja Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu protiv Ljubušaka zbog napada na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari.

Naime, u četvrtak u večernjim satima dogodila se saobraćajna nesreća u mjestu Radišići, grad Ljubuški u kojoj su učestvovali vozač D.Č. (43) koji je upravljao vozilom Peugeot, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka i vozač D.Š. (24) policijski službenik Policijske uprave Ljubuški koji je upravljao službenim označenim policijskim vozilom marke VW.

Nakon zaprimljene prijave saobraćajne nesreće vozač D.Č. je prišao policijskom službeniku verbalno ga napao, udario u predjelu glave nakon čega mu je otrgnuo mobilni telefon i bacio na tlo.

D.Č. je alkotestiran i smješten u prostorije za zadržavanje Policijske uprave Ljubuški, dok je policijskom službeniku ukazana liječnička pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Ljubuški odakle je upućen u Centar urgentne medicine SKB Mostar.

D.Č. je imao čak 3,27 promila alkohola u krvi.

“O navedenom događaju upoznat je dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona koji je naložio mjere i radnje koje poduzimaju policijski službenici, te će po kompletiranju predmeta biti upućeno Izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz čl. 359 KZ F BiH Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i kazneno djelo iz čl. 293 KZ F BiH Oštećenje tuđe stvari protiv D.Č., rekla je Mila Ćavar, glasnogovornica MUP-a za Bljesak.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija