Demokratska fronta: Vijeće ministara BiH mora spriječiti ulazak pripadnika MUP-a Srbije

Demokratska fronta: Vijeće ministara BiH mora spriječiti ulazak pripadnika MUP-a Srbije


Demokratska fronta se oglasila također povodom planiranog ulaska MUP-a Srbije na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Oni pozivaju Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine kojim bi se spriječio ulazak pripadnika MUP-a Republike Srbije u našu zemlju.

“Smatramo da prisustvo pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosni i Hercegovini dodatno komplicira odnose između naše države i Srbije. Takvo prisustvo nije u funkciji stabilnosti regiona i može proizvesti nesagledive posljedice s obzirom na trenutni politički kontekst”, navodi Demokratska fronta. Dodaju kako bi takva aktivnost imala nesagledive posljedice.

“Vijeće ministara Bosne i Hercegovine mora eliminisati ovu mogućnost svojim postupanjem, a Granična policija BiH mora biti svjesna situacije s kojom se suočava.

Ukoliko Vijeće ministara BiH ne učini ništa po ovom pitanju, biće odgovorno za sve posljedice koje mogu proisteći iz njihovog nedjelovanja.

Sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini se dodatno komplicira uslijed podrivanja od strane susjednih zemalja, te stoga još jednom pozivamo Vijeće ministara da djeluje konkretno prije nego što bude kasno”, saopćila je Demokratska fronta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija