Sve je postalo skuplje: Došao je kraj ere jeftinog namještaja

Sve je postalo skuplje: Došao je kraj ere jeftinog namještaja


Kada pomislimo na udobnost kuće ili stana, pomislimo na slike elegantnih ugaonih garnitura i raskošnih enterijera. U današnjem vremenu, priče o namještaju postaju prava pravcata saga o promjenama, trendovima i potrošačkim željama, piše Crna hronika.

Nekada, kada su se porodice tek uselile u svoje domove, mogli su kupiti kvalitetne ugaone garniture po cijeni od oko 1000 KM. Te garniture bile su simbol udobnosti, ali su predstavljale i granicu prihvatljive cijene za prosječnog kupca. S vremenom, kako su se promijenile želje i potrebe potrošača, tako su se i cijene namještaja znatno povećale.

Danas, moderna ugaona garnitura, dostiže cijenu od oko 3000 KM i više.

Prema riječima iz salona namještaja Deluxe Furniture iz Sarajeva, ovaj trend nije slučajan.

“Cijene su porasle zbog upotrebe vrhunskih materijala, visokih nabavnih cijena i svakako naprednih tehnika izrade, ali ono što mi recimo našim kupcima nudimo je dugotrajan komfor i estetska vrijednost koja opravdava cijenu,” objašnjavaju iz Deluxe Furniture.

Ali, promjena u potrošnji na namještaj ne odnosi se samo na skuplje garniture.

S druge strane, kupovina dvosjeda i fotelje također pokazuje zanimljive trendove. Ranije pristupačne fotelje, sada u cijenu do 500 KM, postaju izuzetno popularne među vlasnicima novootvorenih salona ljepote i kancelarija.

“Investiranje u kompletan enterijer postalo je ključno gdje god da dođete. Veliki broj kupaca sada ne gleda najviše na cijenu, već na ukupno iskustvo i funkcionalnost koju prostor pruža,” zaključuju iz Deluxe Furniture iz Sarajeva.

Kako se priča o namještaju razvija, jasno je da je riječ o procesu prilagođavanja novim vremenima.

Dok su prošle generacije bile zadovoljne s pristupačnim cijenama, današnji potrošači su spremni investirati značajna sredstva u namještaj koji nadmašuje njihova očekivanja, a koji će da odražava njihov stil i potrebe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija