Muškarac iz Kotor Varoši osuđen: Tjerao dijete na na seksualni odnos

Muškarac iz Kotor Varoši osuđen: Tjerao dijete na na seksualni odnos


Vrhovni sud Republike Srpske izrekao je dvogodišnju zatvorsku kaznu Miletu V. iz Kotor Varoša zbog pokušaja seksualnog zlostavljanja 12-godišnje djevojčice u oktobru 2018. godine.

Presuda je donijeta nakon što je sudsko vijeće potvrdilo prvostepenu odluku koju je Okružni sud u Banjaluci izrekao u ponovljenom postupku.

”Odbijene su kao neosnovane žalbe okružnog javnog tužioca u Banjaluci i branioca optuženog, te je potvrđena prvostena presuda”, izjavila je Jelena Despotović, sekretar Vrhovnog suda Republike Srpske.

Mile V. je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora 2019. godine, no tu je presudu ukinuo Vrhovni sud, vraćajući slučaj na ponovno suđenje. Tokom novog postupka, izrečena mu je kazna od dvije godine.

Prema optužnici, Mile V. je presreo djevojčicu iz susjedstva, koju je poznavao, te je pokušao prisiliti na seksualni odnos.

Navodno je djevojčicu primijetio s jednim mladićem i zaprijetio joj da će o tome obavijestiti njene roditelje ako ne pristane na seksualni odnos s njim. Rekao joj je da ode kući, da se okupa i zatim dođe u njegov apartman.

Djevojčica je pokušala pobjeći, a on ju je zgrabio za rukav duksa i povukao prema sebi.

Njoj je iz džepa ispao mobilni telefon, te se razbio dok se držala za ogradu kako bi se zaštitila od napadača. Optuženi joj je prišao s leđa, stavio joj ruke na tijelo i pokušao je poljubiti. Djevojčica je spriječila napad prekrivši usta rukom.

Optuženi joj je ponovio da dođe kod njega u apartman, prijeteći da će svima pričati nešto ružno o njoj. Upozorio ju je i da nikome ne smije pričati o tome što se dogodilo. Djevojčica se potom uspjela oteti i pobjeći kući. Sve je ispričala roditeljima, koji su pedofila prijavili policiji, nakon čega je uhapšen, prenosi ATV.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija