Kantonalni sud odbio zahtjev Enre Suljić za povratak na mjesto prodekana Medicinskog fakulteta

Kantonalni sud odbio zahtjev Enre Suljić za povratak na mjesto prodekana Medicinskog fakulteta


Kantonalni sud u Sarajevu odbio je tužbu Enre Suljić protiv Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Univerziteta u Sarajevu – Medicinskog fakulteta, saznaje Raport.

Suljić je tražila povratak na mjesto prodekana za naučno istraživački rad, ali Sud je zaključio da nije pružila adekvatne dokaze za svoje tvrdnje.

Suljić je podnijela tužbu protiv odluke dekana Medicinskog fakulteta, Prof. dr. Amine Valjevac, kojom je stavljena van snage odluka Vijeća Univerziteta u Sarajevu – Medicinskog fakulteta iz marta 2022. godine.

Kantonalni sud je, međutim, ocijenio da nisu ispunjeni procesno-pravni uvjeti za njen zahtjev jer nije dostavila dokaze o navodnim nezakonitim radnjama koje ograničavaju njena prava.

Također, uvidom u CMS sistem, utvrđeno je da je podnesena tužba Univerziteta u Sarajevu protiv Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS radi poništenja rješenja iz februara 2024. godine. Sud je zaključio da je osigurana druga sudska zaštita protiv tog rješenja.

Enra Suljić nije otklonila nedostatke u svojoj tužbi, na koje je bila upozorena, te je zbog toga sud odlučio odbaciti njen zahtjev kao neuredan.

Suljić je uložila žalbu Vrhovnom sudu Federacije BiH, tražeći vanredno preispitivanje sudske odluke. Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS dobilo je obavještenje o žalbi, s rokom od 15 dana za odgovor.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija