Svjedočenje oca optuženog za ubistvo sarajevskih policajaca: Rečeno nam je da šutimo zbog porodica

Svjedočenje oca optuženog za ubistvo sarajevskih policajaca: Rečeno nam je da šutimo zbog porodica


Milovan Macan, otac optuženog Aleksandra Macana, jučer je pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu dao svjedočenje koje je uznemirilo prvooptuženog Savu Marinkovića.

Oni se terete za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, počinjeno 26. oktobra 2018. godine.

Milovan Macan je, odgovarajući na pitanja advokata Duška Tomića, naveo da je SIPA u Kočeviku kod Pala pronašla oružje i fantomku u blizini vikendice bake Aleksandrove supruge. Svjedok je pojasnio da je riječ o oronuloj šupi s kanalom u kojem je oružje bilo sakriveno. Prisutni su bili Milovan, njegov sin Aleksandar i Sava Marinković.

“Ništa specijalno nismo razgovarali. Sava je rekao da je iz te puške pucano na policiju i da svi šutimo o tome jer imamo porodice. Aleksandar je pušku odnio na drugo mjesto i zakopao, a ja sam napravio drvene poklopce za jarak”, izjavio je Milovan Macan.

Sukob svjedoka i optuženog

Advokat Bojan Veselinović, branilac Save Marinkovića, upitao je Milovana kako zna koje je bilo oružje ako je bilo umotano u deke. Svjedok je odgovorio da je vidio oružje, uključujući OSA-u i kalašnjikov. Marinković je potom u više navrata pitao Milovana ko ga je natjerao da da takvu izjavu, optužujući ga za laž.

“Nije niko. Dao sam takvu izjavu i ostajem pri toj izjavi”, ponovio je Milovan Macan.

Nastavak suđenja

Tokom svjedočenja, Marinković je više puta pitao Milovana zašto je to uradio, optužujući ga za zavjeru sa SIPA-om i njegovom snahom. Na ovo je Milovan odgovorio da mu se čini da su pitanja prijetnja i dodao:

“Moja istina je to, neću odgovoriti više ni na jedno pitanje.”

Nastavak suđenja zakazan je za petak, 2. august, kada će Aleksandar Macan svjedočiti u svoju korist.

Svjedočenje vozača Golfa

Na zahtjev Macanove odbrane, svjedočila je Sanela Čubro koja poznaje Samira Sadikovića, vozača bijelog Golfa koji je bio predmet krađe. Čubro je izjavila da je Sadiković prije dva mjeseca bio u Sarajevu, ali da je sada u Hrvatskoj i da se ne javlja na sudske pozive. Ona je također potvrdila da je od nje uzet bris jer je dan prije zločina bila na Bjelašnici s Samirom u istom vozilu. Advokat Tomić je istakao da vjeruje da Sadiković izbjegava policiju u Hrvatskoj.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija