Foto: Crna Hronika
Da li je ovo najveća uvreda za Konakovića? Poručeno mu da “mali Dino” želi biti Izetbegović veći od Bakira

Da li je ovo najveća uvreda za Konakovića? Poručeno mu da “mali Dino” želi biti Izetbegović veći od Bakira


Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Radovan Kovačević (SNSD), kritikovao je ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, optužujući ga da se ne ponaša u skladu s ustavom.

Kovačević je izjavio da se Konaković predstavljao kao osoba dijaloga, ali da sada donosi odluke koje nisu u skladu s tim imidžom.

Komentirajući odluku o zabrani slijetanja helikoptera sa srbijanskim zvaničnikom Aleksandrom Vulinom, Kovačević je rekao: “Mali Dino pokušava biti veći Izetbegović od Bakira. Predstavljao se kao čovjek budućnosti i dijaloga, ali sada donosi odluke koje će ga skupo koštati. Samo polako,” izjavio je Kovačević.

Podsjetimo, Konaković je izjavio za Klix.ba da nije potpisao dozvolu za ulazak Vulina u BiH helikopterom, navodeći da je Vulin osoba koja kontinuirano ugrožava suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine.

Uprkos zabrani, Vulin je stigao u Prebilovce kod Čapljine, ali kopnenim putem.

Prilikom dolaska, Vulin je netačno tvrdio da mu je pokušano zabraniti ulazak u BiH, iako se zabrana odnosila samo na ulazak helikopterom.

“Ta mala pakost je trajala jednu noć. Oni su mislili da su snažni i važni, ali ja sam danas ovdje sa svojim narodom,” rekao je Vulin za ATV.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija