Pizović: Ibro Berilo sinoć u KCUS-u nije bio u stanju dati iskaz. On je srčani bolesnik i dijabetičar

Pizović: Ibro Berilo sinoć u KCUS-u nije bio u stanju dati iskaz. On je srčani bolesnik i dijabetičar


Senad Pizović, advokat iz Sarajeva koji zastupa načelnika Općine Trnovo (FBiH) Ibru Berila, koji je jučer u akciji SIPA-e “Incitat” uhapšen, zajedno sa još tri osobe, kazao je za Faktor da informacije koje su se pojavile da se njegov branjenik, koji se nalazi u KCUS-u branio šutnjom, nisu baš sasvim tačne.

– On je hospitaliziran nekoliko dana prije same akcije na Klinici za endokrinologiju. On je srčani bolesnik i dijabetičar. Sinoć oko 20 sati gore su ga posjetila tri čovjeka iz SIPA-e, sa tužiocem, kako bi dao izjavu. To je samo po sebi stresno i uznemirujuće i za zdravog čovjeka, a ne nekog ko je na bolničkom liječenju – kaže Pizović.

Dodaje da su njegovom branjeniku jučer trebale biti rađene neke pretrage, ali su otkazane jer su mu vrijednosti krvnog pritiska bile visoke i nije bilo moguće ni to obaviti.

– Uz svu terapiju dobija i tablete za smirenje i on jednostavno u takvim okolnostima nije bio sposoban odgovoriti na 50 strana pitanja, dokaza i svega. Moram reći da su ljudi iz SIPA-e bili zaista korektni, ali da ne bi bilo zabune – on nije rekao da ne želi odgovarati na pitanja, već da to jednostavno u tom trenutku i takvim okolnostima nije sposoban, što se formalno evidentira da se brani šutnjom – pojašnjava Pizović za Faktor.

S druge strane, Nađa Milišić, pomoćnica općinskog načelnika za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, koju također zastupa Pizović, iznijela je aktivnu odbranu prilikom ispitivanja.

– Ona je jučer do detalja objasnila procedure, jer to je ono što joj je struka i jasno dala odgovore na ono što joj se stavlja na teret – kazao je Pizović, dodavši da je Milišić davala izjavu istražiteljima oko dva sata.
Pizović kaže i da će, ukoliko tužilac zatraži pritvor za osumnjičene, a prema svemu sudeći da hoće, Berilo imati šta reći u sudnici i iznijeti argumente u svoju korist.

Foto: Klix

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, pomoćnica općinskog načelnika za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Nađa Milišić, Adis Mulaosmanović i njegova sestra Edina Džigal, odgovorne osobe i firmi LOK-PIL d.o.o., odnosno apartmanima Aroma pod istragom su zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Foto: Crna-Hronika

Ibro Berilo i saradnici napravili štetu veći od 3 miliona KM, snaha mu izdavala apartman na Bookingu



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija