Foto: Facebook
Probijen tunel na Kobiljoj Glavi, u funkciji naredne godine

Probijen tunel na Kobiljoj Glavi, u funkciji naredne godine


Na tunelu Kobilja Glava uspješno je probijena desna tunelska cijev, dok se probijanje lijeve očekuje tokom jeseni, potvrdio je Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo.

Ministar je naglasio da će ovaj tunel uspostaviti novu saobraćajnu poveznicu između naselja Bare i Hotonj, koja bi trebala biti u funkciji do kraja naredne godine.

“Ovaj tunel je jedan od najizazovnijih projekata zbog kompleksnosti terena i činjenice da se iznad tunela nalazi stambena zona sa stotinama objekata. Završetak probijanja desne cijevi je značajan korak, ali nas očekuje još mnogo rada na izgradnji druge tunelske cijevi i saobraćajnice koja će povezivati tunel s magistralnim putem M18,” izjavio je Šteta. Desna tunelska cijev duga je 635 metara, dok će lijeva imati dužinu od 632 metra.

Ministar je istakao da je veliki broj radnika neprekidno angažiran na ovom projektu.

“Radovi su se odvijali neprekidno, suočavali smo se s brojnim nepredviđenim izazovima kako bismo danas svjedočili ovom uspjehu. Završetkom tunela značajno će se smanjiti saobraćajne gužve na pravcu Sarajevo – Vogošća, čime će se unaprijediti kvalitet života u ovom dijelu grada. Zahvaljujem svim radnicima, izvođačima, nadzornim organima, kao i stanarima u blizini gradilišta na strpljenju i podršci u realizaciji ovog važnog projekta za Kanton Sarajevo,” zaključio je ministar.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija