Gradačac priprema obilježavanje godišnjice jezivog zločina: U nedjelju mirna šetnja

Gradačac priprema obilježavanje godišnjice jezivog zločina: U nedjelju mirna šetnja


U nedjelju će Gradačac obilježiti godišnjicu stravičnog femicida i ubistava koja su prošle godine potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Udruženje mladih “Futura” Donja Međiđa i Neformalna grupa građanki i građana Gradačca organiziraju mirnu šetnju i odlazak na mezarje kako bi se prisjetili žrtava i pokazali solidarnost protiv svih oblika nasilja.

Ovaj događaj će biti posvećen sjećanju na Nizamu Hećimović, kao i na sugrađane Denisa i Džengiza Ondera, Tahiru Čamdžić, Aidu Dendić, Emiru Maslan, Amru Kahrimanović, Selmu Baluković, Halidu Smajić, Milevu Andrić, Amelu Čičkušić i njeno dvoje maloljetne djece, te Nerminu Krajinu. Njihova imena ostat će zapamćena kao simbol borbe protiv nasilja u svim oblicima.

Iz Udruženja mladih “Futura” naglasili su važnost zajedničkog okupljanja i pokazivanja jedinstva u borbi protiv nasilja.

“Trebamo zajedno pokazati da smo protiv svih oblika nasilja,” poručili su organizatori, pozivajući sve građane da im se pridruže u ovom mirnom okupljanju.

Okupljanje će započeti na Trgu Alije Izetbegovića u Gradačcu, gdje će prisutni imati priliku izraziti svoje suosjećanje s porodicama žrtava.

Nakon toga, planiran je odlazak na mezarje gdje će se položiti cvijeće i odati počast stradalima, a mirna šetnja će dodatno simbolizirati zajedničku borbu protiv nasilja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija