Opasnom Alenu Boduloviću određen jednomjesečni pritvor

Opasnom Alenu Boduloviću određen jednomjesečni pritvor


Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Alenu Boduloviću (1987) iz Sarajeva koji je uhapšen u petak u akciji FUP-a zbog ugrožavanja sigurnosti i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, potvrđeno je Faktoru iz Suda.

Bodulović je uhapšen skupa sa I. K. (2001), a nakon krim-obrade i ispitivanja, Tužilaštvo je tražilo da se pritvor odredi Boduloviću i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo krivično djelo.

On je i odranije dobro poznat policijskim i pravosudnim organima.

U maju 2018. pravosnažno je osuđen na devet godina zatvora zbog izazivanja opće opasnosti, nanošenje teških tjelesnih povreda i pokušaja ubistva u sarajevskom klubu “Podrum” 2015. godine.

Prilikom pretresa u petak, FUP je pronašao otrpilike tri kilograma narkotika, pribor za vaganje, te druge dokaze koji se mogu dovesti u vezu s počinjenim krivičnim djelom.

FOTO: Faktor


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija