Rast fiskalnog prometa u općini Ilidža: Porast od 500 miliona KM u prvih sedam mjeseci

Rast fiskalnog prometa u općini Ilidža: Porast od 500 miliona KM u prvih sedam mjeseci


Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine objavila je najnovije podatke o fiskalnom prometu i uplaćenim poreskim prihodima, koji pokazuju značajan rast u pojedinim općinama.

U periodu od januara do jula ove godine, ukupni uplaćeni porezi u FBiH iznosili su 4,59 milijardi KM, što predstavlja povećanje od 348 miliona KM u poređenju s istim periodom prošle godine.

Kanton Sarajevo prednjači s uplaćenim poreskim prihodima, a posebno se ističe općina Ilidža, gdje je fiskalni promet od januara do jula ove godine dostigao 3,13 milijardi KM, što je za 480 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Samo u julu ove godine, fiskalni promet na Ilidži iznosio je 519,83 miliona KM, što je za 92 miliona KM više nego u julu 2023. godine.

Osim Ilidže, među vodećim općinama i gradovima po fiskalnom prometu su Novi Grad Sarajevo, Tuzla, Mostar, Centar Sarajevo, Tešanj, Novo Sarajevo, Zenica, Široki Brijeg i Lukavac.

Izvor: Porezna uprava FBiH

Najveće smanjenje fiskalnog prometa zabilježeno je u Zenici, gdje je promet u julu ove godine manji za 55,75 miliona KM u odnosu na prošlu godinu.

Ovi podaci ukazuju na pozitivne ekonomske trendove u pojedinim dijelovima Federacije BiH, s posebnim naglaskom na općinu Ilidža, koja bilježi najveći rast fiskalnog prometa.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija