Foto: Crna-Hronika
Ivana Marić ismijavala reisu-l-ulemu Kavazovića jer je preporučio učenje ‘Kišne dove’

Ivana Marić ismijavala reisu-l-ulemu Kavazovića jer je preporučio učenje ‘Kišne dove’


Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je, na osnovu instrukcije reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, svim hatibima u BiH preporučila da danas sa džematlijama prouče ‘Kišnu dovu’.

Suša i vrućine u Bosni i Hercegovini i regionu, kako je obrazloženo, donijele su brojne poteškoće poljoprivredi, izvorištima, potocima i rijekama, što je, između ostalog, rezultiralo i brojnim požarima u našoj domovini.

Slijedeći sunnet, praksu i primjer Muhameda, a.s., a na osnovu instrukcije reisu-l-uleme IZ u BiH Huseina ef. Kavazovića, preporučuje se hatibima da danas, učeći „Kišnu dovu“ sa džematlijama upute dovu Allahu, dž.š., „da nam oprosti grijehe, da se smiluje Svojim robovima i drugim stvorenjima i da spusti kišu na ispucalu bosanskohercegovačku zemlju“.

– Naše utočište je Allah, Gospodar svjetova. U Njegovoj moći je davanje, spuštanje i uskraćivanje kiše. Naše je da Mu tevbu činimo i da Njemu, Svemilosnom dovu upućujemo – navodi se u saopćenju Rijaseta IZ u BiH.

Ovu objavu odlučila je ismijati “nezavisna” analitičarka Ivana Marić koja je bila prijedlog za kandidata za dogradonačelnika grada Sarajeva.

“Treba što prije patentirati ovu genijalnu ideju za rješenje klimatskih problema. Pa jel!”

Kud se toga nismo sjetili prije ovih vrućina 😓

 

Ovo su samo neki od komentara koje je dobila Ivana na Twitteru.

Nadobudna Ivana želi biti i duhovita. Pa korisiti isprobani recept ismijavanje duhovnosti naroda na čijoj je toleratnosti uspjela da izraste od polupismene provincijalke do kvazi eksperta za sve i svašta.

Ne kontam poentu ovog podrugljivog komentara. Vjerski poglavar će tražiti vjersko rješenje, to je molitva, zar to nije logično?

‘ta će nama klimatske promjene

Dobrodošli u kameno doba ! Tu i pripadamo !

Hrvatska ima kanadere a mi cemo da dovimo kume


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija