Pijan ubio 24-godišnju majku, teško povrijedio muškarca i troje djece u Hrvatskoj

Pijan ubio 24-godišnju majku, teško povrijedio muškarca i troje djece u Hrvatskoj


U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko ponoći na otoku Viru, stradala je peteročlana porodica iz kontinentalne Hrvatske.

Nesreća se dogodila kada je automobil, kojim je upravljao 29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola, naletio na porodicu koja se pješke kretala po rubu kolnika. Nažalost, u ovoj tragediji život je izgubila 24-godišnja majka, dok su otac i troje djece povrijeđeni.

Prema izvještaju policije, vozač automobila imao je 1,75 promila alkohola u krvi, što ukazuje na visok stupanj alkoholiziranosti.

Načelnik saobraćajne policije Zadar, Dražen Malčić, izjavio je da do nesreće nije došlo zbog precizno utvrđene brzine vozila, već zbog neprilagođene brzine i utjecaja alkohola.

“Riječ je o velikoj koncentraciji alkohola u krvi, i prema mojim dosadašnjim iskustvima, vozač nije bio svjestan svojih postupaka,” dodao je Malčić, naglasivši da će detaljne informacije biti poznate nakon što Centar za kriminalistička vještačenja završi analize krvi i mokraće vozača.

Liječnici u Općoj bolnici Zadar izvijestili su da su zadovoljni stanjem oca i djevojčice koji su također povrijeđeni u nesreći. Međutim, nad dječakom se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja, dok je 11-mjesečna beba prošla s lakšim povredama, na sreću.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija