Počelo suđenje državljanima BiH za seriju provalnih krađa u Štutgartu

Počelo suđenje državljanima BiH za seriju provalnih krađa u Štutgartu


U Regionalnom sudu u Štutgartu danas je započelo suđenje protiv trojice državljana Bosne i Hercegovine, uzrasta 31, 45 i 51 godinu, koji su optuženi za izvršenje 29 provalnih krađa na području njemačkog Ludvigsburga. Prema navodima optužnice, plijen koji su ukrali vrijedi 150.000 eura.

Tužilaštvo je na prvom ročištu iznijelo detalje o tim krađama, ističući da su optuženi ciljano pljačkali sve što im je došlo pod ruku, uključujući novac, nakit i dragocjenosti. Provalnici su izvodili svoje akcije u različitim područjima Ludvigsburga.

Navedeno je da su provale prouzrokovale ne samo značajnu materijalnu štetu, već i ozbiljnu psihološku traumu za mnoge žrtve, koje i dalje žive u strahu zbog ovih napada.

Na današnjem ročištu optuženi nisu iznosili svoju odbranu, a s obzirom na velik broj oštećenih, zakazana su ukupno 16 ročišta tokom kojih će biti saslušani svjedoci, pretežno vlasnici opljačkanih objekata.

Prema izvještajima njemačkih medija, optuženi su uhvaćeni zahvaljujući opsežnoj istrazi njemačke policije, koja je prikupila obimnu količinu dokaza protiv njih. Ako budu proglašeni krivima, očekuju ih višegodišnje zatvorske kazne.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija