Foto: Cin
Slučaj Fazlagić: Sud ponovo zakazuje ročište, potjernica još nije raspisana

Slučaj Fazlagić: Sud ponovo zakazuje ročište, potjernica još nije raspisana


Kantonalni sud u Sarajevu nije donio odluku o ponovnom određivanju pritvora niti o ukidanju jemstva sutkinji Lejli Fazlagić, unatoč zahtjevima Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sutkinja Fazlagić opravdala je svoj izostanak sa ročišta, dostavivši potrebnu dokumentaciju, što je Sud prihvatio, pa zahtjev Tužilaštva nije uvažen.

“Pritvor nije određen, jer će biti zakazano novo ročište, s obzirom na to da je Fazlagić opravdala izostanak”, izjavili su iz Kantonalnog suda za “Avaz.”

Prošle sedmice, sutkinja se nije pojavila na ročištu zbog zdravstvenih razloga, navodeći da je zaražena koronavirusom. Tužilaštvo je tada zatražilo da se ukine jemstvo i odredi pritvor, jer odbrana nije dostavila dokaze o njenom liječenju, te se sumnjalo da izbjegava povratak u BiH.

Tužilaštvo i dalje čeka zakazivanje novog ročišta, dok advokatica Belma Balijagić potvrđuje da se pripremaju za nastavak suđenja.

Podsjećamo, optužnica protiv Fazlagić, koja je podignuta početkom 2018. godine, tereti je za nezakonito preknjižavanje 19 nekretnina, vrijednih gotovo osam miliona KM. Prema navodima Tužilaštva, u ovim aktivnostima pomagala joj je organizirana grupa sudija, advokata, notara, i drugih službenika, predvođena Alijom Delimustafićem, bivšim ministrom unutrašnjih poslova Republike BiH.

Sutkinja Fazlagić već osam godina izbjegava bh. pravosuđe, a suđenje protiv nje izdvojeno je iz predmeta “Delimustafić.” Nakon brojnih odgađanja, suđenje bivšem ministru započelo je u aprilu 2024. godine.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija