U Sarajevu predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera

U Sarajevu predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera


U Sarajevu je sinoć predstavljen prototip prvog bh. električnog skutera.

Iz kompanije Core, koja stoji iza skutera, kažu da je on istinski spoj urbanog stila življenja i vrhunske tehnologije.

Kažu da ovo prevozno sredstvo predstavlja budućnost na ulicama gradova širom svijeta.

“Sarajevo je još od Emerika Bluma imalo inovatore i ljude sa vizijom, kada je riječ o tehnologiji. Mi smo našim inženjerima kroz saradnje sa premium brendovima omogućili iskustvo svjetskog nivoa i tako doprinijeli da bh. pamet kreira rješenje za cijeli svijet. Posebno nam je bilo važno da prvi prototip proizvedemo u saradnji sa bh. kompanijama, da pokažemo da ovdje imamo i znanje i tehnologiju koja može parirati svjetskim inovacijama. Namjera nam je da u saradnji sa strateškim partnerima otvorimo fabriku i krenemo u serijsku proizvodnju upravo u Bosni i Hercegovini”, istakao je suvlasnik i generalni direktor kompanije CORE doo Jens Ceribašić, koji je i glavna osoba koja stoji iza koncepta e-scooter byCORE.

POGLEDAJ GALERIJU

Električni skuter obiluje inovativnim tehnološkim rješenjima kao što je otključavanje i paljenje pomoću koda, povezivanje sa mobilnim telefonom ili tabletom vozača ili sa internetom, tehnologija ekrana osjetljivog na dodir.

U zavisnosti od postavki skuter će se moći kretati maksimalnom brzinom do 110km/h, a domet će mu biti do 100 kilometara.

Punjenje će biti moguće kući/na poslu pomoću obične utičnice na izmjeničnu struju od 110V-220V, kao i na javnim stanicama za punjenje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija