Komšije tvrde da su zvale vatrogasce ali da sat vremena nisu došli. Pojavio se i snimak

Komšije tvrde da su zvale vatrogasce ali da sat vremena nisu došli. Pojavio se i snimak


Komšije šestočlane porodice, koja je poginula u požaru u naselju Salajka u Novom Sadu, tvrde da su vatrogasci došli tek poslije oko sat vremena pošto je upućen prvi poziv da dođu upomoć. Međutim, iz Uprave za vanredne situacije Novog Sada kažu da su na lice mjesta stigli za pet minuta i da će ispitati navode koje iznose komšije.

„Nema ko ih nije zvao. Poslije tek oko sat vremena su stigli. Oni su vidjeli, ali su mislili da gori livada. Mi smo sve vrijeme pokušavali da ih izvadimo napolje“, rekao je mladić koji je učestvovao u pokušaju spasavanja.

Pokušavali su, kako je dodao, da izvuku djecu kroz prozor.

U požaru je, inače, šest osoba izgubilo život, a među njima bilo je četvoro dece od dve do sedam godina.

Iz uprave za vanredne situacije Novog Sada poručuju da će ispitati te navode i tvrde da su vatrogasci stigli u roku od pet minuta od kada je upućen poziv.

Naložio sam da mi se dostavi potpuna informacija o tome i obaviješten sam da je pregledom sistema 192 i 193 ustanovljeno da je prva dojava o požaru uslijedila u 2.43 časova na broj 193, razgovor je trajao 52 sekunde i postoji snimak razgovora. Nakon minuta od završetka razgovora na kamerama na stanici je zabilježen izlazak dva vatrogasna kamiona sa devet vatrogasaca”, izjavio je Dačić.

Na potresnom snimku koji traje 52 sekunde čuje se muškarac koji poziva vatrogasce i govori: “Gori kuća, djeca su unutra”.

Pet minuta nakon dojave, u 2.47 časova gradska kamera zabilježila je prolazak vatrogasnih ekipa na 200 metara od lica mjesta.

Ovo je porodica koja je nastradala u požaru: “Maja i Danijel živjeli su skromno”

Vatrogasci su stigli na mjesto događaja u 2.48 časova i ustanovili da je kuća površine oko 50 metara kvadratnih u plamenu.

Požar je lokalizovan u 2.53 časova.

Policija na broj 192 je obavještenje dobila od Sektora za vanredne situacije u 2.48 časova.

Devet vatrogasaca sa dva vozila iz Uprave za vanredne situacije Novi Sad su ugasili požar, a policija i javni tužilac su obavili uviđaj lica mjesta.

U ovom strašnom požaru smrtno je stradalo šest osoba, među kojima i četvoro djece, uzrasta od dve do sedam godina“, poručio je ministar Dačić i naglasio da u ovakvim situacijama prvenstveno treba pokazati empatiju i poštovanje prema stradalim žrtvama.

Tragedija u Novom Sadu: Roditelji i četvoro djece stradali u požaru

“U ovom požaru imamo šestoro stradalih, od toga četvoro male djece. Nemojte da se bavimo spekulacijama o navodnom neprofesionalnom postupanju vatrogasaca koji su, baš nasuprot tome, reagovali brzo i profesionalno, odmah po dojavi. Ovaj požar je sam po sebi užasna tragedija i cijela Srbija žali zbog tragične smrti ove porodice i ne treba da skrećemo temu sa njih, već da se ponašamo onako kako dolikuje ovoj situaciji”, istakao je ministar Dačić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je najavio da će u Novom Sadu biti proglašen dan žalosti zbog tragedije koja se dogodila. Takođe on je napomenuo da će biti pružena pomoć članovima stradalih.

Pogledajte kako izgleda kuća u kojoj je od požara nastradala cijela porodica


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija