Foto: Crna-Hronika
Ćuza: “Svaki dan očekujem poziv za transplataciju, sve će mi propast jer nemam novca”

Ćuza: “Svaki dan očekujem poziv za transplataciju, sve će mi propast jer nemam novca”


Sarajliji Elviru Čuzoviću Ćuzi život nije nimalo lagan. On je već 24. godine na dijalizi i svaki dan mu je nova borba kroz koju mora proći. On svake sedmice tri puta sedmično po četiri sata provodi na dijalizi. Od hroničnog zatajenja bubrega obolio je još kao dječak.

Tračak nade dao mu je Almir Čehajić Batko koji mu je uzeo 83.000 KM kako bi mu pronašao donora za bubreg. Prije par godina Batko je uhapšem, organizacija prestala da postoji a Ćuza ostao i bez para i bez obećanog bubrega.

A kako ga je prevario Batko možete pročitati OVDJE.

Tračak nade dali su mu ljudi iz Pomozi.ba koji su pokrenuli humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u BiH.

Početkom juna otputovao je u Bjelorusiju na pretrage, a nedavno je dobio odgovor sa tamošnje klinike da je na listi čekanja za kadaveričnu transplantaciju, transplantaciju sa preminule osobe. Za operativni zahvat, te pretrage i ostale troškove Udruženje Pomozi.ba želi prikupiti 67.680,45 eura. Međutim on taj novac nema a kako saznajemo, odaziv za njegovu pomoć ne ide baš u najboljem planu.

“Prikupljanje ide sporo a potrebno je mnogo novca. Stavljen sam na istu, mogu dobiti poziv svaki dan a ako nemam novca sve će mi propasti. Jednostavno ostavljen od strane države, prepušten svojoj raji.” – izjavio je kratko Elvir za portal Crna-Hronika.

Pozovite 17042 i pomozimo Elviru

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija