Foto: Crna-Hronika
Detalji nesreće u kojoj je učestvovao Višković: “Neprilagođena vožnja, odmah skinuli tablice sa automobila”

Detalji nesreće u kojoj je učestvovao Višković: “Neprilagođena vožnja, odmah skinuli tablice sa automobila”


Kao što smo već pisali, u teškoj nesreći koja se dogodila se na magistralnom putu Vlasenica – Kladanj u mjestu Tišča u kojoj su učestvovala putnička motorna vozila marke VW modeli Touareg i Golf 5 a u nesreći su povrijeđene tri osobe.

Sve povrijeđene osobe nisu životno ugrožene a saobraćaj na ovom dijelu puta je obustavljen zbog istrage.

Do direktnog sudara između dva automobila došlo je zbog neprilagođene brzine na cesti. Na ovoj dionici puta ograničenje je 60 km/h zbog naseljenog mjesta. Od siline udarca na Touaregu, odnosno premijerovom automobilu otpao je točak i prednja karambolka. Na ovoj dionici puta zabranjeno je preticanje automobila.

U nesreći je povrijeđen vozač Golf-a, premijer Višković i još jedna osoba.

Teška nesreća u BiH: Uništen automobil premijera RS-a Radovana Viškovića

Kako nezvanično saznaje portal Crna-Hronika pristalice SNSD stranke koji žive u mjestu Tišča, nakon što su prepoznali da je to automobil koji koristi Radovan Višković počeli da sklanjaju dijelove sa ceste prije policijskih službenika.

Također odmah je skinuta i registracijska oznaka J52 – K – 263 sa premijerovog automobila zbog fotografisanja mjesta nesreće od strane drugih sudionika u saobraćaju.

Na oba automobila pričinjena je veća materijalna šteta.

Foto: Crna-Hronika

Podsjećamo ovo su informacije koje su potvrdili iz MUP-a Republike Srpske.

“Tri lica povrijeđena u saobraćajki, među kojima je i premijer Srpske. Na magistralnom putu Vlasenica – Kladanj, u mjestu Tišča, opština Šekovići, danas oko 15,30 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, od kojih je jedno vozilo štićene ličnosti.

U saobraćajnoj nezgodi su povrijeđena tri lica koja su upućena u nadležne zdravstvene ustanove. Jedan od povrijeđenih je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Niko od povrijeđenih lica nije životno ugrožen.  Trenutno je obustavljan saobraćaj na navedenoj dionici puta zbog vršenja uviđaja”, izjavila je portparolka Policijske uprave Zvornik Republike Srpske Jelena Ivanović za portal Crna-Hronika.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija