Ovo su heroji koji su bez razmišljanja skočili u provaliju kako bi pomogli kamiondžiji: “Nafte je curila iz rezervoara”

Ovo su heroji koji su bez razmišljanja skočili u provaliju kako bi pomogli kamiondžiji: “Nafte je curila iz rezervoara”


Vozač kamiona koji je u 13:35 sati u subotu probio zaštitnu ogradu i kamionom sletio na obalu Neretve, izbjegavao je vozilo iz suprotnog smjera.

Kao što smo prvi pisali, kamiondžija je izbjegavao putnički automobil iz suprotnog smjera koji je na punoj liniji preticao drugi automobil.

Ovo je priča o herojima današnjice.

”Moj jedini uslov je da pohvalite tri čovjeka koja su prva pritekla u pomoć a ja osobno sam najmanje nebitan u svemu”, kaže nam Nermin Halilović, čovjek koji svjedoči pomaganju unesrećenom vozaču kamiona koji je danas oko 13:30 sati na cesti M17 kraj mjesta Sutina kamionom probio zaštitnu ogradu i završio među drvećem na obali Neretve.

Halilović za Bljesak.info kaže kako je njegov doprinos ”sitan kakav su ova trojica dali” i dodaje kako se javio samo da bi pohvalio hrabrost i ljudskost ovih ljudi.

”Danas oko 13 sati i 30 minuta vraćajući se s Fortice, gdje smo išli da pomognemo u gašenju požara , sa svoja tri prijatelja svjedočili smo slijetanju kamiona u provaliju kod naselja Sutina. Odmah smo se zaustavili s vozilom i istrčali prema mjestu nesreće s još jednim momkom koji se tu zatekao.

Iako nije bilo lakog načina da se dođe do unesrećenog, trojica ljudi bez razmišljanja sa 5-6 metara visine skočili su i niz drvo se spustili kako bi pritekli u pomoć. Prvi nismo znali da li je vozač kamiona živ, ali kada se do njega stiglo ustanovili smo da je pri svijesti i prvo što je rekao je ‘Zovite hitnu pomoć i vatrogasce”’, kaže nam Halilović.

Navodi kako se pod adrenalinom nije odmah uvidjelo da ogromna količina nafte curi iz rezervoara na akumulator kamiona.

Vozač kamiona izbjegavao je vozilo koje je preticalo na ‘punoj’: Bahati vozač pobjegao

”Iako su bili u tom trenutku ugroženi od mogućnosti da se kamion zapali nijedan od ove trojice nije htio napustiti vozača. Napominjemo da je jedan od ovih ljudi, koji je ujedno i moj prijatelj, teškog zdravstvenog stanja, ‘šećeraš’, ‘tlakaš’ i bori se s problemom bubrega, bez sekunda razmišljanja skočio u provaliju od nekih 5-6 metara. On je Sanel Ćorić.

Do dolaska policije, vatrogasaca i Hitne pomoći sa ozlijeđenim vozačem su komunicirali kako bi ga držali budnim, a kada su hitne službe stigle do unesrećenog sva trojica su ostali u provaliji i pomagali u izvlačenju unesrećenog. Heroji su među nama, oni su Sanel Ćorić, Omer Hujdur, momak kojeg ne poznajem ali smo ga zvali “Nerma” i kroz priču saznali da je i na članu DVD-a, što je i naš hobi i ljubav.

Žao mi je što momku nismo zapamtili pravo ime i prezime ali neće se ljutiti jer smo svi bili pod adrenalinom. Tu je bio još jedan čovjek koji je s nama također prvi pritekao u pomoć, mislim da se preziva Čuljak i da je vozač kamiona u FeeroKešu”, kaže nam Halilović koji skromno navodi kako ga ne moramo spominjati.

Kaže kako je on sa prijateljima Anerom Ćorićem ostao na cesti.

”Nastojali smo koliko toliko uspjeli zadržati jednu traku na otvorenom kako bi vatrogasci i Hitna pomoć stigli što prije. Velike pohvale za ove momke i sve ostale ljude koji su čitavo vrijeme pomagali na svoj način, donosili vodu, regulisali saobraćaj do dolaska većeg broja policije, pružali informacije i na kraju svoje izjave smo dali i policiji na licu mjesta”, kaže Halilović. Potvrdio je i ranije informacije da je vozač kamiona izbjegao vozilo koje je preticalo na nedozvoljenom mjestu te da o tome saznanja imaju i policija.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija