Semir Efendić odgovorio NiP-u: Vaši kadrovi upravljaju oblastima gdje vlada potpuni haos

Semir Efendić odgovorio NiP-u: Vaši kadrovi upravljaju oblastima gdje vlada potpuni haos


Danas su iz Naroda i pravde Novi Grad zatražili od Tužilaštva KS i Centralne izborne komisije (CIK) da istraže načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića.

Iz NiP-a tvrde da Efendić troši budžetski novac za ličnu promociju.

NiP Novi Grad pozvao Tužilaštvo KS i CIK da istraže Semira Efendića

Odmah nakon njihovog saopćenja, odgovorio je i Efendić. Efendić je prozvao NiP da upravlja oblastima u kojima vlada potpuni haos, te je pozvao Istinomjer da objavi da li ih je finansirala općina.

Podsjetimo, Istinomjer je objavio finalne rezultate monitoringa ispunjenosti obećanja načelnika i gradonačelnika, a prema kojima je Efendić ispunio najviše obećanja.

Šta su obećali, a šta ispunili sarajevski načelnici: Efendić ispunio najviše, Mandić najmanje

“Dan nakon što je portal Istinomjer objavio rezultate dugogodišnje analize rada općinskih načelnika prema kojoj sam kao načelnik općine ocijenjen najbolje u Kantonu Sarajevo sa najviše realiziranih stavki iz programa datog prije 4 godine, iz stranke Naroda i praha pišu nekakva saopćenja kako se općinskim novcem plaća promocija načelnika.

Pozivam portal Istinomjer da dotičnima odgovori da li je općina na bilo koji način finansirala njihove analize i istraživanja.

U ovoj stranci ne razumiju potrebu i zakonsku obavezu općine da javnost informiše, naročito da objavljuje javne oglase u svim djelatnostima rada općine koji se naravno plaćaju, pa budžetska sredstva namijenjena oglasima za prijem radnika, stipendije, kreditna sufinansiranja, prodaju nekretnina i sl., pripisuju promociji načelnika.

To je ta stranka – Narod i prah, koja upravlja vodovodnim sistemom u Kantonu Sarajevo, preduzećem KJKP Rad, Ministarstvom osnovnog obrazovanja, i brojnim drugim oblastima u kojima vlada potpuni haos i stanje koje u historiji nikada nije bilo gore”, napisao je Efendić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija