Gdje je nestalo 4,7 miliona KM za izgradnju poslovnog objekta Centralne banke?

Gdje je nestalo 4,7 miliona KM za izgradnju poslovnog objekta Centralne banke?


Prije šest godina, tačnije 2019. godine, Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) je od Općine Centar kupila zemljište u sarajevskom parku Hastahana za potrebe izgradnje poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo.

Zemljište površine 2.290 kvadrata plaćeno je 4,7 miliona maraka, a 2019. godine su Općinski vijećnici usvojili regulacioni plan koji podrazumijeva izgradnju objekta.
Dolaskom Srđana Mandića na čelo ove općine sprečava se izgradnja poslovnog objekta Centralne banke. Mandić je odbio da preda zemljište kao i dozvolu za gradnju.
Bivši guverner Senad Softić najavljivo je pokretanje sudskog spora protiv Općine Centar i načelnika Mandića.

Mandić je uprkos najavljenom sudskom sporu predstavljao tri idejna projekta za uređenje Hastahane iako je Centralna banka uknjižena 1/1 kao vlasnik zemljišta.

Angažiran je i advokatski tim i javnosti je svojevremeno predočeno da će se sudskim putem tražiti obeštećenje od čak 14 milona KM koji predstavljaju procjenu izgubljenog novca usljed poskupljenja materijala, ali i rasta cijena nekretnina.

I danas se postavlja pitanje šta se desilo sa 4,7 miliona KM?

Iz Centralne banke su kratko odgovorili na upit Faktora.

– Nije bilo promjena u ovom slučaju. O eventualnim promjenama, javnost će biti pravovremeno informisana – kazali su nam.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija