Sarajlije zvale policiju roditeljima čija djeca pohađaju Zavod “Mjedenica”

Sarajlije zvale policiju roditeljima čija djeca pohađaju Zavod “Mjedenica”


 

Ajanović: Da smo mogli da biramo sigurno ne bismo izabrali ovaj život

Danas su stanari ulice Mjedenica, nama, roditeljima djece koja pohađaju nastavu u JU Zavod sa specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, zvali policiju u trenutku kada nastava završava i kada kupimo djecu ispred škole.

Žale se valjda stanari da im blokiramo ulicu autima dok čekamo djecu. Policija uredno došla, blokirala s nama ulicu, krenula da nas upozorava da to ne smijemo raditi.

Neću lagati, bili su ljubazni. Ali kad udijeliše savjet da je najbolje da jedan roditelj ostane da čeka dijete, a drugi da ode negdje parkirati auto, mislila sam da živi iz ulice izaći neće 🙂

Nije teško inat u roditeljima probuditi, a ni onu iskru kad se treba za svoje dijete boriti. Nekad mi bude žao što se policija i slični službenici povuku u takvim situacijama. Voljela bih znati šta tačno bi napravili sa svima nama u tim trenucima…

Za one koji ne znaju, ulica Mjedenica je uska jednosmjerna ulica, koja od Dva Ribara silazi dole kod Papagajke. Od auta koji su parkirani ispred objekata i kuća u ulici, gotovo da je nemoguće istom proći, naročito ako imate malo veće auto.

Sva parkirana auta stanara ulice ne znam da su za sve ove godine ikada bila problem. Vozim gore barem jednom dnevno tokom školske godine, ne sjećam se policije koja piše kazne stanarima za parkirana auta. Oznaka za parking nema.

Sigurna sam da i drugi roditelji mogu potvrditi, ali naša zadržavanja ispred škole, sa autima, nikada ne traju duže od 10 minuta. Moja su najčešće 5 minuta, i to više zbog toga što se moj Vedad u autu vozi zavezan sa tri različita pojasa, a ne zato što dolazimo ranije, dugo čekamo i sl.

Određeni broj djece ima, pored brojnih drugih, i fizičke poteškoće, kretanje im je otežano, i roditelji drugu soluciju nemaju osim autom doći po dijete ispred škole. Sve drugo za pojasniti, trebalo bi mi još 5 postova.

Parkinga u ulici, ispred škole, a i u nekoj neposrednoj blizini, nema. Ili da budem potpuno iskrena, ima 5 mjesta, ali djece koja idu u školu, pa time i roditelja koji dolaze po njih, mnogo, mnogo je više.

Da empatiju nemamo, to već odavno znam. Da nas guraju na marginu na svaki mogući način, i to mi je jasno. Ali da nas ponižavate zvanjem policije jer drugu mogućnost nemamo, nećemo dozvoliti.

Ako smo toliki problem za vas i vaš život u centru grada, obratite se nadležnim institucijama da nam izmjeste školu na neko široko i prostrano mjesto, sa parkovima za djecu i parkingom za roditelje i druge koji dovoze djecu.

MI DRUGU OPCIJU NEMAMO! DA SMO MOGLI DA BIRAMO, SIGURNO NE BISMO IZABRALI OVAJ ŽIVOT ZA NAS I NAŠU DJECU! I KAO I UVIJEK, SVAKOME KO MISLI DA ZNA BOLJE I PAMETNIJE, EVO NEKA DOĐE DA SE ZAMIJENIMO! DO TADA, ŽELIM VAM SVE ISTO KAO NAMA. – izjavila je Ajanović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija