Foto: Crna-Hronika
Tko će preuzeti vodstvo SIPA-e: Aktualni direktor koji je stekao uvjete za penziju ili netko novo ime?

Tko će preuzeti vodstvo SIPA-e: Aktualni direktor koji je stekao uvjete za penziju ili netko novo ime?


Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas će obaviti razgovore s sedam kandidata koji ispunjavaju uvjete Javnog natječaja za provođenje postupka odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Osim intervjua, danas će biti utvrđena i rang lista uspješnih kandidata prijavljenih na javni natječaj za provođenje postupka odabira kandidata za izbor direktora SIPA-e.

Na Javni natječaj za provođenje postupka odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu prijavilo se sedam kandidata. Prema informacijama do kojih je došao Klix.ba, imena prijavljenih kandidata su:

  • direktor SIPA-e Darko Ćulum
  • šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić
  • Vlado Jovanić, službenik Uprave za policijsku podršku MUP RS-a
  • Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj,
  • Ljubiša Pandurević, načelnik Financijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e u Banjoj Luci
  • Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-u RS
  • Zoran Savić, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.

Nakon što kandidati obave razgovore s članovima Nezavisnog odbora, najuža lista će biti proslijeđena ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću koji će Vijeću ministara BiH predložiti favorite.

Podsjetimo, aktualni direktor SIPA-e Darko Ćulum, kojem je u srpnju istekao mandat na funkciji direktora SIPA-e, a čiji je zamjenik u bijegu od bh. pravosuđa i unatoč činjenici da je stekao uvjete za mirovinu, prošao je u najuži krug osoba za novog direktora ove državne policijske agencije.

Na temelju Ćulumove biografije koja je objavljena na stranici SIPA-e, on ima ukupno 36 godina policijskog staža što znači da je stekao uvjete za odlazak u mirovinu. Ipak, on je ponovno konkurirao za ovu poziciju i prošao u najužiji krug izbora.

Ćulum je direktor SIPA-e postao voljom SNSD-a, a prije te funkcije bio je direktor Policije RS-a. Iako ne bi smio, prošle godine je prisustvovao političkom skupu u Istočnom Sarajevu koji je organizirao ministar Staša Košarac (SNSD).



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija