Konaković na predizbornom skupu pustio govor Bakira Izetbegovića: “Ko je više davao Hrvatima”

Konaković na predizbornom skupu pustio govor Bakira Izetbegovića: “Ko je više davao Hrvatima”


Oni za nas kažu da smo servilni, da smo sve izdali i dali HDZ-u. Ono što su oni radili pakuju nama. Nemojte vjerovati nama, nemojte da se pravdamo.

Poslušajte njihovog prvog čovjeka šta kaže ko je kome, šta i koliko dao, poručio je lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

On je na predizbornom skupu, odgovarajući na optužbe, pustio snimak lider SDA Bakira Izetbegovića na kojem se čuje kako govori: “…I mi smo davali nešto više hrvatskom korpusu koji je najmalobrojniji u BiH.

I možda ćemo biti zbog toga i prozivani. Evo danas vam kažem, oni imaju 34 pozicije, mi 33 pozicije, HDZ ima više ministara u ovome času nego SDA na državnom nivou i federalnom.”

Ovo je 2022., dakle prije dvije godine, navodi Konaković.

“HDZ danas ima duplo manje ministara od Trojke – mi 10, oni 5 u Vladi Federacije. Na nivou države HDZ danas ima 3, mi 4 jer smo jedno oteli od Dodika koji je imao 4, a mi 3. HDZ danas ima isti odnos ovih agencija koje smo zatekli tamo, prvo ne znam kako su se pogodili na trećine, kako su pristali ovi Indijanci na trećine. Pazite, 50% je Bošnjaka ako dijelite po narodima, moramo pola imati mi, ne, 12-12-12. Mi preborijimo mi 11, SNSD 14.

Otkud ovo? Kaže bacali pod noge, davali samo da im damo nakav KCUS, Osmici (Osman Mehmedagić) ovo, Sebiji (Izetbegović) ovo, Biseri (Turković) ovo…, navodi Konaković.

Dalje navodi kako su oni – Trojka, to vratili, rasporedili i napravili red i balans.

“I on (Bakir Izetbegović, op.a) hoda po BiH i njegovi botovi i kažu za nas ‘oni su servilni i dali su HDZ-u”, kazao je Konaković i poručio narodu “Ovo morate razbiti”.

“Adnanu (Delić) sam danas pisao, Naida (Hota -Muinović) je to isto upratila… sutra ćemo mi napraviti jedan letak koji govori zaista istinu koliko danas mi imamo pozicija, koliko ima HDZ, koliko SNSD”, poručio je lider NIP-a.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija