Glumica iz filma “Došo dedo iz Njemačke” se kandidovala na Lokalnim izborima

Glumica iz filma “Došo dedo iz Njemačke” se kandidovala na Lokalnim izborima


Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini su idealna prilika da se kandiduju brojni kandidati iz svih oblasti života i djelovanja.

Neko se bavi politikom kako bi promijenio nešto u svojoj zajednici, neko kako bi se “uhljebio” a neko kako bi samo popunio listu partije koju podržava – piše Crna-Hronika.

Iz političke stranke Šemsudina Mehmedovića “Naprijed” Belminu Čustu su postavili na broj 23 za Opčinu Vareš.

Belmina Čusta djevojački Duranović poznata je po svojoj glavnoj ulozi u filmu “Došo dedo iz Njemačke”

“23. Belmina Čusta, rođena 1995. godine, mlada je i ambiciozna kandidatkinja s obrazovanjem kao PTT tehničar.

Iako trenutno nezaposlena, Belmina je odlučna da doprinese razvoju Vareša. Kao kandidatkinja za Općinsko vijeće ispred pokreta NAPRIJED!, Belmina se zalaže za inovativna rješenja koja će unaprijediti svakodnevni život građana i učiniti Vareš boljim mjestom za sve.

Njena strast za lokalnim angažmanom i želja za profesionalnim rastom čine je važnim glasom za mlađu generaciju, posvećena stvaranju pozitivnih promjena u zajednici.” – tvrde iz političke organizacije Naprijed.

Podsjećamo Nusret Mamela se proslavio filmom “Došo dedo iz Njemačke” iz 2013. godine čija je legendarna scena “Šta je šljunkare” postala internetski hit.

U svojim filmovima ovaj reditelj je svoje glumce plaćao sa zvrkom bureka. U njemu je jednu od značajnih uloga imali i Belmina Čusta.

Kako će proći glumica Belmina kao političarka saznat ćemo 6. odnosno 7. oktobra kada se saberu glasovi u Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija