Foto: CH
Helez naredio da se puca na misteriozne dronove koji su letjeli iznad vojnih objekata OS BiH

Helez naredio da se puca na misteriozne dronove koji su letjeli iznad vojnih objekata OS BiH


Prošle sedmice Oružane snage Bosne i Hercegovine uočile su misteriozne dronove iznad vojnih objekata koji pripadaju Oružanim snagama u Glamoču, Pazariću i Livnu.

Ministar odbrane Zukan Helez kazao je za Raport da ga je pukovnik Gojko Knežević obavijestio o nepoznatim dronovima iznad vojnih objekata. Helez je promptno reagirao te izdao naredbu da vojska odmah puca na njih.

“S obzirom na to da je podignut stepen borbene gotovosti, izdao sam naredbu da se odmah puca bez upozorenja ako se opet pojave”, rekao je Zukan Helez za Raport.

Još nema informacija o tome o tome odakle su stigli i čiji su dronovi u pitanju.

Da podsjetimo, borbena gotovost podignuta je na viši stepen jer su prošle sedmice stigle dojave putem e-maila o postavljenoj bombi u prostorijama Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Trag je vodio do Bugarske, ali nadležni organi u Bugarskoj odbili su dostaviti Federalnoj upravi policije podatke o e-mail adresi s koje je 1. oktobra na više adresa u Bosni i Hercegovini stigla prijetnja o terorističkom napadu na objekte Oružanih snaga BiH i kompanije namjenske industrije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija