Adel Kabaš od ranije dobro poznat sarajevskoj policiji ali pod drugim imenom

Ime Adela Kabaša potpuno je nepoznato u javnosti, ali samo zahvaljujući činjenici da je prije nekog vremena promijenio prezime

Pucano iz dva vozila, priveden vozač automobila kojim je pobjegao Kabaš?

Sarajevska policija traga za 30-godišnjim Adelom Kabašem, koji je sinoć bio na mjestu pucnjave u kojoj je, iz vozila u pokretu, likvidiran 25-godišnji Mehmed Ramić.

Zbog sumnje da je počinio ovo djelo, lišen slobode je Amel Jašarević, zvani Šaja, koji je, navodno, policiji priznao da je on pucao u Ramića.

Međutim, dok ne budu provedena sva potrebna vještačenja, to zasad niko sa sigurnošću ne može tvrditi.

Ime Adela Kabaša potpuno je nepoznato u javnosti, ali samo zahvaljujući činjenici da je prije nekog vremena promijenio prezime.

Javnosti je poznatiji pod njegovim ranijim identitetom: Radi se o Adelu Murtoviću, zvanom Dasta, koji je privođen nebrojeno puta zbog raznih krivičnih djela, među kojima su i neke od pucnjava u Sarajevu.

Između ostalog, privođen je zbog serije obračuna koji su se prije 10 godina odigrali u sarajevskom naselju Pofalići.

Naime, u oktobru 2011. godine, dogodila se tuča i pucnjava ispred kafića “Music” u ovom naselju, kada su ranjeni Muamer Helać, Adnan Korora i Amir Suljović. Policija je tada privela Suljovića, ali i Adela Murtovića, koji su bili osumnjičeni za pucanje na Helaća.

Dan poslije pucnjave od 20. oktobra ispred kafića “Music” je aktivirana ručna bomba.

Međutim, ni tu nije bio kraj obračunima u Pofalićima jer je dan poslije u istom naselju u ulici Ruđera Boškovića ispred kuće Adela Murtovića aktivirana eksplozivna naprava, a nekoliko sati poslije tog događaja upućena je (lažna) dojava o postavljenoj bombi u kafiću “Music”.

Nova privođenja zbog likvidacije Meše Ramića u Sarajevu: Dvojica mladića bili u vozilu iz kojeg je pucano

Murtović je još kao maloljetnik privođen zbog sumnje da je u naselju Pofalići pucao na Kerima Hadžovića (22).

Hadžoviću je tada u ulici Reisa Fehima Spahe sasut rafal iz automatske puške “kalašnjikov” u noge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79