ADIS PAŠIĆ PRIZNAO DA JE KUPOVAO DROGU OD BRAĆE NUMANOVIĆ, A NA SUĐENJU SVE DEMANTOVAO

U nastavku suđenja Fuadu Numanoviću i drugima uhapšenim u akciji Vog, te optuženim za dilanje droge, u Kantonalnom sudu u Sarajevu saslušan je Adis Pašić, koji je u sklopu ovog predmeta, a nakon priznanja krivnje, osuđen na dvije i po godine zatvora. On je u sudnicu doveden sa lisicama na rukama iz KPZ-a Zenica.

Izjava

Iskazom ovog svjedoka tužiteljica Mona Meršnik trebala je potvrditi navode optužnice koja prvooptuženog Fuada i njegovu braću Nihada i Nijaza tereti da su nabavljali i preprodavali drogu, no, ispostavilo se da je Pašić negirao sve što je priznao u policiji i Tužilaštvu, te zbog čega je sklopio sporazum sa Tužilaštvom. Rekao je da 20 godina poznaje Fuada Numanovića, ali da od njega nije kupovao drogu. Na pitanje tužiteljice od koga je nabavljao drogu, ovaj svjedok je odgovorio da je drogu kupovao na području Sarajeva, ali da ni od kog od optuženih nije kupovao drogu. Dodao je da je u policiji i Tužilaštvu pod ucjenom potpisao izjavu na osnovu koje je i osuđen. Svjedok tvrdi da mu je rečeno da će on i njegov prijatelj Rašid Ćerimović izaći na slobodu ako potpiše izjavu, piše Oslobođenje.

Pašić je, naime, u izjavi datoj 20. juna 2018. kazao da je od aprila 2016. kupovao drogu od Fuada i Nihada Numanovića. Zvao ih je putem mobitela i obično kupovao od 25 do 30 grama amfetamina (spida). Kad bi htio narudžbu, slao bi poruku Numanoviću, koji bi mu davao upute kad i gdje da se nađu. Dodao je da su Numanovići prodavali i marihuanu, ali da je od njih kupovao samo spid.

Nakon toga, advokat Muhidin Kapo prigovorio je sutkinji Elviri Begović da favorizuje tužiteljicu u odnosu na odbranu.

Među dodatnim dokazima tužiteljica je u spis uvela i presude Pašiću, te Salemu Numanoviću, rođaku optuženih koji je osuđen na uslovnu kaznu od godinu s rokom kušnje od četiri godine. On je osuđen zbog uticaja na dva svjedoka kako ne bi svjedočili u ovom predmetu.

Zarada

Tužiteljica je potom pročitala preciziranu optužnicu i uložila dokaze koji pokazuju da je Fuad Numanović tokom 2016. u ljetnoj bašti “Ilda” zaradio 408 KM, no odbrana je taj dokaz proglasila irelevantnim, navodeći da je optuženom novac dala punica Ferida Mašić. Suđenje se nastavlja 11. decembra.

 

 

Crna hronika / Foto Oslobođenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments