Adnan Delić iz NiP-a se nije vratio sa pauze na posao, zvali ga telefonom da dođe na sjednicu

U prvom dijelu današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH usvojen je dnevni red, da se po hitom postupku razmatra Prijedlog budžeta FBiH za 2023. godinu. U drugom dijelu sjednice, nakon jednosatne pauze za ručak trebalo je da se raspravlja o budžetu, međutim to se nije dogodilo.

U povratku sa pauze zastupnik Admir Čavalić (SBiH) je odmah zatražio pauzu od pola sata, što im je po Poslovniku dozvoljeno. Po isteku pauze, umjesto da Čavalić obrazloži razloge pauze, predsjedavajuća Zastupničkog doma Mirjana Marinković-Lepić dala je riječ zastupniku Adnanu Deliću (NiP) koji je zatražio pauzu od 30 minuta.

– Ne znamo šta se događa. To je nešto među njima. Da li trguju nešto u vezi s amandmanima jer je mnogo amandmana na Prijedlog budžeta, ne znam. Uglavnom nemaju smisla ove pauze. Cijeli dan smo po hodnicima – rekao je zastupnik Fahrudin Skopljak (SDA) Faktoru.

Ni zastupnik Adnan Efendić (SDA) nije znao čemu ove pauze pred raspravu o budžetu za 2023. godinu.

Potom je nastavljena sjednica bez da se utvrdi kvorum, pa je zastupnik Mahir Mešalić (DF) zatražio utvrđivaje kvoruma i obrazloženje za silne pauze koje su se tražile.

Čavalić je pojasnio kako su ispred kluba (SBiH) tražili pauzu zbog amandmana, da se usaglase.

Delić se nije vratio u salu pa je predsjedavajuća tražila da ga pozovu na telefon da dođe na sjednicu.

Iz NIP-a su kazali kako je Delić hitno morao izaći te dodali da su i oni tražili pauzu zbog amandmana, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79