Advokat Balijagić: “Novalić je stradao jer je slušao Bakira Izetbegovića”

Foto: CH

Gost novog izdanja podcasta ‘MimoVas’ bio je advokat Faruk Balijagić. Šokantno, direktno i otvoreno Balijagić kaže da je znao da će Fadil Novalić stradati jer je slušao Bakira Izetbegovića i zato što je sakrio ulogu Sebije Izetbegović u aferi Respiratori.

Dotakao se i stradanja Dženana Memića, Balijagić kaže da Tajna služba učestvuje u skrivanju ubica Dženana Memića i nalogodavaca ubistva.

”Trojica su učestovala u ubistu, bili su stavljeni u automobil policije, razbili su staklo i pobjegli jer su znali za koga to čine. Nikada ta da policajca nisu saslušani ko je razbio prozor”.– kaže Balijagić
Bombaški napadi

Krijući je došao na intervju zbog porodice, žele da živimo mirno kaže Balijagić, zato je ovog puta prešutio da dolazi na intervju.

”Kada god bi progovorio o terorističkoj jedinici ‘Ševe’ na kuću mi je izvršen bombaško-mitraljeski napad i to se desilo pet puta a kancelariju u Tuzli su mi razorili ekspolozivom i zapalili u potpunosti i to je uvijek radila Tajna politička policija ili kako ih ja zovem ‘Munafička’ policija kako bi me zastrašila ili uništila.”
Ko je sudija Branko Perić?

Postupak sudije Branka Perića tokom izricanja presude, Balijagić tumači kao disciplinski prekršaj. No, Perić je imao zadatak, tvrdi Balijagić.

”Branko Perić je zavrbovan da radi za njih jer je otkriveno da je počinio ratni zločin u Tesliću kao glavni javni tužilac terorističke srpske jedinice ‘Miće’ i o tome je svjedočio Pile Radulović ali je kasnije britanska tajna služba Perića prebacila u novinarstvo u Banjaluku pa potom u Sud BiH, ali ga je paradržavna muslimanska služba zbog znanja o klanju Muslimana i Hrvata u Tesliću, gdje je to prikrio gospodin Perić prikrila. Zbog toga su preko njega mnoge stvari završavali pa i dan danas.” – tvrdi Balijagić.
Slučaj Fadil Novalić

Balijagić kaže da Fadila Novalića vrlo dobro zna jer je bio njegov klijent dok je bio direktor jednog preduzeća.

”Znao sam da će stradati jer je previše slušao Bakira Izetbegovića i naravno da je prikrio ulogu Sebije Izetbegović u aferi Respiratori i zbog toga je stavljen u zaštitu SDA stranke i zbog toga su napravili da Perić donese onakvu presudu kakvu je Perić donio. On je morao napraviti izdvojeno mišljenje kako bi opravdao da je ipak uradio zadatak koji mu je povjeren. On je znao da krši kodeks sudije, znao je da ulazi u disciplinski prekršaj zbog toga.” – otvoreno odgovara Faruk Balijagić.

Uvijek je igra jer Balijagić kaže da zna kako Tajna služba koju Edin Garaplija razotkriva u knjizi Tajni Vilajet, milion posto učestvuje u skrivanju ubica Dženana Memića i nalogodavaca.

Trojica je učestvovala u ubistvu Dženana Memića

”Trojica su učestvovala u ubistvu. Bili su već stavljeni u policijska kola, razbili su staklo na policijskim kolima i izašli jer su znali za koga to čine, za silu iza sebe. Nikada od ta dva policajca nije uzeta izjava, ko im je razbio staklo, zašto su ljudi pobjegli iz auta itd. Vidite koji je danas datum a slučaj je završio samo na Alisi Mutap.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79