Advokat bračnog para Roso tvrdi da se bez potrebe stvorilo MNOGO FRKE

Bračni brat Goran i Martina Roso nisu počinili krivična djela za koja su optuživani prilikom njihovog hapšenja, tvrdi ovo u razgovoru za Srpskainfo Slobodan Perić, Martinin i donedavni advokat Gorana Rose.

Kada je u pitanju Martina Roso, Perić kaže da se ona nalazi u kućnom pritvoru, ali i da je za djelo koje je učinila ta mjera preoštra.

– Ona nema nikakve veze s nekim teškim krivičnim djelima. Nju policija sumnjiči za falsifikovanu diplomu. Tokom ispitivanja Martina je policiji priznala da je na stomatološkom fakultetu u Sarajevu kupila diplomu, skupila potpise od profesora i tu nema ništa sporno – kaže Perić i dodaje da bi policija trebala istraživati dekana tog fakulteta.

Prema njegovim riječima, Martini je određen kućni pritvor i može se samo do 200 metara udaljiti od kuće, iako ima bebu staru tri mjeseca.
“Taj čovjek je spretan”

Kada je u pitanju Goran Roso (nekad Pećaranin), Perić objašnjava da i kod njega nije utvrđeno da je počinio neka teška krivična djela.

– Mnogo frke se diglo oko helikoptera, koji je oduzet od Rosa kada je on uhapšen. Taj čovjek je spretan i često je pomagao ljudima raznih profila. Sporni helikopter nije njegov, nego čovjeka koji ima firma u inostranstvu. On mu je pomagao u poslu tako što mu je našao par klijenata za taj helikopter – ističe Perić.

Dodaje i da se Martina Roso obučavala da upravlja tim helikopterom.

Prilikom hapšenja Gorana Rose policija je oduzela brojne predmete.

Perić, međutim, ističe da je policija odvezla „kamion smeća“ iz njegovog stana i da ga sada pokušavaju povezati s nekim krivičnim djelima.

– To se nikada nije radilo na ovaj način. Oni su njemu pretresli stan i našli određene predmete, a sada pokušavaju te predmete povezati s nekim krivičnim djelima – pojašnjava Perić.

“Kolekcionar”

Tokom pretresa policija je u stanu Gorana Rose pronašla veliki broj amblema i odjeće policijskih, vojnih i drugih bezbjednosnih agencija u Banjaluci.

– To jeste pronađeno kod njega u stanu, ali to je sve sašio jedan banjalučki krojač. Roso je kolekcionar i voli imati te stvari – poručio je advokat.

Gorana Rosu policija je već ranije povezivala sa oduzimanjem imovine porodice pokojnog Milutina Žujića, koji je bio vlasnik benzinskih pumpi „Parma trend“.

Međutim, Goranov advokat tvrdi da ni to nije tačno, da je on radio za njih i pokušavao im spasiti imovinu, pošto se ona nije vodila na njihovo ime.
Hapšenje u julu

Podsjetimo, sredinom jula ove godine u policijskoj akciji „Parma“ policija je uhapsila bračni par Roso i povezala ih s brojnim krivičnim djelima.

Goran Roso osumnjičen je tada za krivična djela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, ugrožavanje sigurnosti, utaja, prevara i falsifikovanje isprave.

Martina Roso se tereti da je počinila krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja i neovlašteno pružanje medicinskih usluga.
Prijetnje policajcima

Naš izvor je ranije pojasnio da se Roso sumnjiči da je u maju ove godine neovlašteno pristupio Fejsbuk nalogu jedne osobe u Banjaluci, a radi se osobi koja je sklona u uživanju narkoticima.

Sa njegovog profila je slao ozbiljne prijetnje policijskim službenicima PU Banjaluka.

Pored toga, Roso je prodao i automobil „mercedes ML“, koji mu je bio povjeren na čuvanje. On je to vozilo prepisao na drugu osobu, zatim ga prodao i za sebe zadržao 30.000 maraka. To vozilo je bilo vlasništvo pomenute porodice Žujić.

Štrajk glađu

Zbog hapšenja i načina na koji je vođena istraga protiv njega, Goran Roso se odlučio na štrajk glađu.

On je u Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka 12 dana štrajkovao glađu, ali je na kraju odustao.

Roso se, između ostalog, bunio što niko nije htio da proslijedi pisma koje je slao supruzi i unutrašnoj kontroli Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske prenosi Sprskainfo

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79