Advokat porodice Gadžun: Uskraćuju nam informacije, prinuđeni smo prava tražiti kroz proteste

Na protestima za malenu Dženu Gadžun koji su počeli u 14 sati ispred BBI centra prisutnima se obratio advokat porodice Almin Dautbegović.

Rekao je da u mnoštvu poslova koje advokati rade dese se i ovakvi slučajevi. Nije imao ovakve slučajeve u karijeri do sada. Ova smrt je bila posebna, izazvala mnogo interesa javnosti i žalosti.

Nadali smo se da ćemo doći do odgovornih lica koji će biti kažneni. Proces je krenuo u pravcu kojim nismo zadovoljni. Mi nemamo neka prava. Međutim, niko ne može sakriti uzroke smrti. U Tužilaštvu su obećali da će posao odratiti savjesno i korektno. Poslije tri mjeseca iz medija saznajemo da su saslušali neke svjedoke, a neke će tek saslušati. Nama te informacije uskraćuju – govori on.

Ističe da se boje da doktori koji su društvena elita, zbog toga što jesu, a posebno u BiH gdje imaju društveni utjecaj, neće dopustiti da se jednom uvede red.

Da doktori koji rade u drzavnim jaslama mogu poslije podne da vrše nepropisne intervencije, u garažama, poslovnim prostorima. Tražit ćemo da se ovo nikome ne ponovi, da ni jedan roditelj ne bude na ovom mjestu. Bili smo prinuđeni da prava tražimo kroz proteste. Ne možemo vjerovati da se ovo dešava tik do Tužilaštva, a moglo se spriječiti samo jednim pozivom porodici. Nadamo se da novi protesti neće trebati – rekao je Dautbegović, prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79