Advokat Predrag Mišić osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu

Kantonalno tužilaštvo Kantona Zapadnohercegovačkog u Širokom Brijegu je u prvostepenom postupku dokazalo krivicu optuženika Predraga Mišića iz Mostara zbog krivičnog djela zloupotrebe povjerenja te mu je presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu izrečena uslovna osuda i utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci s rokom provjeravanja od dvije godine.

Predrag Mišić se tereti da je u vremenskom razdoblju od 2013. do 2018. kao advokat I. S. iz Mostara, zastupajući njegove interese u postupcima naknade štete, zloupotrijebio dato ovlaštenje.

Presudom Općinskog suda u Mostaru I. S. je na ime naknade štete dosuđen iznos od 3.616,43 KM koji je advokat Predrag Mišić primio na svoj račun. O tome nikad nije obavijestio I. S. niti mu je ikada predao primljeni novac, već je jedne prilike njegovom ocu B. S. na ruke dao iznos od oko 2.500 KM, a ostatak zadržao za sebe, navodi se u saopćenju Tužilaštva Zapadnohercegovačkog.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužilac Josip Aničić.

Presuda je nepravomoćna i stranke imaju pravo izjaviti žalbu o kojoj će odlučivati Kantonalni sud u Širokom Brijegu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79